Ieder ijs zijn eigen verhaal

De Magie Achter IJssalon Pepijn

Wij zijn IJssalon Pepijn, dé ambachtelijke ijssalon van Aalsmeer.

 

Een ijssalon waar Smaak, Passie en Vakmanschap centraal staat. Waar iedere smaak zijn eigen verhaal heeft. Onze ijsmaker Mastos kan alles vertellen over de verschillende smaken in de vitrine. Waar de naam vandaan komt, welke ingrediënten gebruikt worden, waar ze vandaag komen, hoe ze gecombineerd worden, hoe Mastos ze maakt en hoe bijzonder de smaken zijn. 

Neem onze 'Malaga Florio'. Malaga ijs komt oorspronkelijk uit het Spaanse Malaga, waar rozijnen in Malaga dessertwijn geweekt worden. Na mislukte oogsten kozen ijsbereiders om, zoals in Nederland, rum of jenever te gebruiken. In Italië kozen ze voor hun eigen Marsala dessertwijn. Op Sicilië, in het plaatsje Marsala zit een heel beroemd wijnhuis, Florio. Hier komt de lekkerste dessertwijn van Marsala vandaan. In deze Marsala dessertwijn van Florio, worden maar liefst vier verschillende rozijnen geweekt. En deze stopt onze ijsmaker weer in zijn Malaga Florio ijssmaak. 


Onze ijsmaker combineert de beste ingrediënten tot één overheerlijk geheel en hij doet dit met liefde, passie en vakmanschap. De magie van ons ijs en onze ijssalon zit hem in de passie, gedrevenheid, vakmanschap en gedrevenheid naar overheerlijk ijs. Of zoals Mastos het vaak zegt; 'Ik gun iedere stad en dorp een echte ambachtelijke ijssalon'. IJssalon Pepijn Aalsmeer is dan ook een door de branche Erkend Ambachtelijk IJsbedrijf. 

 

Als vader van drie kinderen maakte Mastos thuis vaak ijs. Eerst op een simpele ijsmachine uit een Kerstpakket. Later werd dit steeds professioneler en professioneler. Enkele jaren op rij belde hij in het begin van het nieuwe ijsseizoen naar een Meesterijsbereider in Noord-Limburg en in Wassenaar om eens een kijkje te mogen nemen in hun professionele ijsmakerij. Na drie of vier jaar mocht Mastos eindelijk eens meelopen in Wassenaar en kreeg hij de fijne kneepjes van het ambachtelijke vak uitgelegd. Het vonkje was overgeslagen, Maar Mastos kreeg pas echt passie en plezier in het maken van ambachtelijk ijs op het landgoed van de familie Van der Valk in Voorschoten. Daar bouwde de familie Van der Valk een natuurboederij met aangrenzend een ambachtelijk kaasmakerij, ambachtelijke ijsmakerij, ijssalon en pannenkoekenrestaurant. De General Manager van De Gouden Leeuw had een ijssalon voor ogen als die van de ijssalon een dorpje verderop in Wassenaar. En zo kwam Mastos in beeld en kreeg hij cart blanche om hier een top ijsmakerij en ijssalon uit het niets op te bouwen. In Corona tijd. Na twee jaar werd het tijd om een volgende stap te nemen en dat wat hij geleerd had over te brengen op andere ijsmakers en ijssalons in Nederland en België. Na een kort uitstapje als uithangbord van het merk Carpigiani in Nederland, keerde Mastos terug naar zijn grote liefde; het maken van topkwaliteit ambachtelijk ijs. 

 

En nu in Aalsmeer, waar hij voor het eerst een eigen ijsmakerij en ijssalon runt. Met nog meer passie, bevlogenheid, smaak en vakmanschap zodat iedereen kan genieten van overheerlijk, dagvers en ambachtelijk ijs. 

Kom en bezoek ons!

Het lekkerste ijs van Aalsmeer wacht op je!

Ben jij op zoek naar overheerlijk, zelfgemaakt ambachtelijk ijs? Bezoek dan zeker onze ijssalon aan het Praamplein 4 in Aalsmeer.

©Auteursrecht. Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.